15. Blog – Če se ne strinjaš, si lump!

Ali kam tonemo kot družba.

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

 

Ja, tako bom začel današnji blog. Že nekaj časa opažam, kako se vse spreminja na slabše. Spraševal pa sem se, zakaj je tako. Kaj se dogaja z ljudmi, da delajo nesmiselne stvari oz. stvari, ki škodujejo njim in vsem ostalim. Prišel sem do zaključka, da je problem v tem, kaj in komu ljudje verjamejo. Zdravniki so recimo eni tistih, za katere verjamemo, da nam želijo dobro in so »podkovani« z znanjem. Sam jim že pred korono nisem ravno najbolj zaupal, zdaj pa so svojo verodostojnost spravili pod ničlo! Enako velja za sodišča. Od njih pričakujemo, da bodo »pravična« in ne enostranska. Tudi do njih sem popolnoma izgubil zaupanje. Nato imamo »znanstvenike«, ki raziskujejo in ugotavljajo, »zakaj so nesmiselni za naš planet«. Še bi lahko našteval tiste, za katere moramo verjeti, da so nezmotljivi in kredibilni. Dokler ne zaplavamo v njihove okvirje, ne vidimo oz. ne izkusimo, kdo dejansko so ti ljudje. Vsi imajo en skupni imenovalec – sistem.

 

Sistem podeljuje listine s »certificiranim znanjem«, sistem odloča, kaj je resnica in kaj je laž, kaj je prav in kaj ne … na kratko: določa določene smernice, znotraj katerih se lahko gibamo in tiste, v katere ne smemo posegati. Vse je torej pogojeno s tem, da lahko verjamemo samo v osebe, ki jih določi sistem. Če narediš karkoli, kar pomaga ljudem na katerikoli ravni in če s tem »ogroziš« sistem, te ali onesposobijo ali pa »izgineš« čez noč. To se ni dogajalo samo tekom celotne zgodovine, ampak je aktualna stvarnost. Živimo torej v svetu, kjer je resnica ena sama, podana od sistema. No, do tega sem vas želel pripeljati. Sploh ni važno, če poznaš resnično resnico. Če ta ni »potrjena« s strani sistema, ni verodostojna. Nekateri bi rekli: »Dokaži in ti bomo verjeli.« Dokazuješ pa lahko le tako, kot je določil sistem. Ves trud v zvezi s tem je popolnoma izguba časa!

 

Zadnje tedne sem na internetu bral in tudi doživljal zelo čudne stvari, ki me malo motijo. Na podlagi njih bolje razumem, kakšni so dejansko ljudje. V alternativnih energetskih sferah namreč lahko dobesedno vsak oznanja to, kar se njemu zdi, da je absolutna resnica oz. tisto, kar se je nekje naučil, prebral. Spet gre za edino »resnico« in od nje ne odstopajo. Praktično so samo malo prilagodili nek sistem in mi slepo verujemo samo vanj. Majhen, zelo majhen % teh »energetikov« je samih prišlo do spoznanja, do resnice. Ne rečem, da je pomoč ostalih bioenergetikov slaba. Vendar bi morali ljudje SAMI raziskovati, sami poskusiti, sami doživeti stvari. Ne pa da spet sledijo določenim osebam kot ovce in brezpogojno sprejmejo njihovo resnico, za katero pa se lahko sčasoma izkaže, da sploh ni prava. Kakšna duhovnost je to, če vam drugi govorijo, kaj delati in verjeti?! V duhovnih vodah se večina »gurujev« ali karkoli pač mislijo, da so, očitno ne zaveda ali pa noče sprejeti dejstva, da vedno lahko pride nekdo, ki razume še več od njih. Ves čas opažam, da tako na duhovnih kot neduhovnih področjih ljudje dosežejo neko stopnjo in se tam ustavijo. Ne iščejo več, se ne učijo, obstanejo na isti točki. Na točki udobja. Čim pa jim rečeš nekaj, kar je v nasprotju z njihovim »udobjem« … 

 

 

… ne, tega pa dandanes ne smeš narediti. Saj to je kritika! Kot piše že v naslovu bloga: če se z nečim ne strinjaš, si lump! Lump je še lepa beseda, glede na to, česa vsega te obdolžijo. Lahko si seksist, fašist, rasist, ksenofob, mizantrop, nestrpnež, negativec, slab človek …. tisoč možnih etiket! Sam pravim, da je to najlažja obramba nekoga, ki se noče spremeniti na bolje. In potem sem se spraševal … ali je v današnji družbi sploh dovoljeno karkoli »kritizirati« oz. izraziti svoje mnenje?! NI! Lahko samo kimaš ali pa zelo nežno, nežno, sofisticirano poveš, da se morda z nečim ne strinjaš. Če si pa malo bolj »ošter« in direkten, je že nedopustno! Posledično lahko ljudje delajo vse možne »pizdarije« na svetu in vsi so tiho, saj jih sprejmejo. Dobesedno se lahko počne vse, samo da sistem dovoljuje. Wow. O tem sem enkrat že pisal, vendar si dejansko nisem mislil, da je zadeva toliko široka. Generalno gledano je kritika za ljudi nekaj slabega. Četudi ti posamezniki uničijo celo svoje življenje in življenja ostalih v svoji bližini, si gladko operejo roke, češ da so »krivi drugi«. Tak princip uporablja naša vlada. Odgovornost 0, ostali pa jih samo posnemajo.

 

Jaz pa, kot sem že rekel, raje slišim kritiko kot pohvalo. Če je kritika argumentirana in realna, jo seveda tudi upoštevam. In tega v današnji družbi primanjkuje. Zdrave kritike! Če kdo že kaj komentira, to počne na zelo političen, diplomatski način, kar pa dejansko ni dobro, saj tako nič ne pove! Na internetu pa je še toliko večja koncentracija »bullshita« in po novodobnih teorijah je vse lepo, dobro, pozitivno … Vse duhovne stvari so dobre in pika. Nekdo, ki je vložil par tisoč € v tečaje, diplome, knjige in podobno, sigurno ne bo pripravljen spremeniti svojega pogleda, pa četudi je popolnoma zgrešen. Kje so šele tisti, ki so si iz duhovnosti naredili biznis! Ni variante, da taki sprejmejo kakšno kritiko. Kvariš jim »ugled« in drezaš v njihov lep fake svet. A kaj več o tem drugič …

 

Kaj sem želel z vsem tem povedati? Da bi se moral človek konstantno razvijati ne glede na področje. Izpostavitev nečesa slabega NI KRITIKA, je predlog za izboljšave oz. ponujena stopnica, po kateri lahko stopimo višje! Neumen človek jo bo odbil, pameten pa sprejel. Ali mislite, da se je človek »razvijal«, ker je vse bilo ok? Če bi vse bilo ok, ne bi bilo razloga za spremembe, izboljšave. Škoda pa je, da je sčasoma prihajalo do vedno boljše materialne tehnologije, medtem ko je duhovna popolnoma zamrla. Sprejeti vse brez pomisleka,  nas kot osebe in družbo ne bo peljalo nikamor na boljše.

 

Lep pozdrav

Marko Polž 

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, lajkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo nekaj novega ?

 

 

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.