16. Blog – Nihanje je naravno

Nekaj malega o mojem počutju

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.


Verjetno vas veliko pogreša meditacije in kakšen nov članek. Vem, vendar sem potreboval malo časa zase. O sebi bolj malo povem, a bom sčasoma spregovoril tudi glede sebe, saj moje življenje ni ravno običajno. Za razliko od ostalih »duhovnežev« imam sam službo, da se preživljam. In ta ni na nobeni duhovni ravni. Je preprosto služba, z urnikom in delom, ki ga je potrebno opraviti. Po novem se mi je urnik v službi spremenil in se zato moram še privaditi nanj, saj mi delo vzame več časa. Delam tudi za vikende, zato so vikend meditacije malo prikrajšane. Če sem utrujen, ne morem voditi kvalitetne meditacije. Je raje nimam. Doma imam pa spet čisto človeške težave, hrup, utrujenost itd. Če v to vključim še kakšno nujno energetsko čiščenje, ki ga moram opraviti, sem na koncu kot cunja in tak težko delam še za društvo. Lahko pa zagotovim, da društvo ne bo umrlo in se bo samo še vzpenjalo. Trudim se, da se rešim fiksnega dela in se lotim lažjih stvari ter se tako bolj posvetim društvu. To sem si zadal in tako bo tudi moralo biti.

Nekateri mislijo, da se vsi duhovneži kopajo v denarju in da nimajo težav v življenju …. ja, seveda … in svizec zavije čokolado. Nisem in nočem biti eden tistih, ki daje srčke, zvezdice in zveneče besede v oglase, da privablja stranke in s tem služi. Ne! Tako počne tisti, ki se pretvarja, ki ne verjame v svoje znanje. Lahko temu rečemo tudi marketing, a sam grem raje po težji poti iskrenosti in resnice. Je bolj naporna, a na koncu bo slajša. Tako je tudi z duhovnostjo. Kdor išče krajšnjice, bo na koncu prikrajšan. Vem, da veliko ljudi z duhovnostjo lepo služi, a sam nisem tak. Že sistem nas deli na sto in en način, zato tega ne želim delati še jaz. Zakaj bi si duhovnost lahko privoščili samo bogati? Vsi smo ljudje (no, večina) in denar ne bi smel biti ovira za duhovno napredovanje. Sicer so nekateri, ki morajo uslugo plačati, da jo sploh cenijo, a ne vsi. In tako je tudi prav.

Kaj sem želel povedati z vsem tem? Da mi je trenutno malce padla motivacija. Da tudi mene pestijo delo, utrujenost, problemi …  Tudi če sem ne vem koliko poduhovljen, še vedno živim v fizičnem svetu in iz tega ne morem zbežati. Ni pa s tem nič narobe, to je le nihanje. Ne more iti zmeraj vse samo gor, gor in gor. To sem opazil že dolgo nazaj. Nekaj mora pasti tudi nazaj dol, da se usedeš, premisliš, greš po zalet. Šele takrat lahko zopet napreduješ z veliko hitrostjo. Potreben pa je čas in potrpljenje, da začutiš, kdaj hočeš plezati nazaj gor. Pri duhovni rasti je to običajna praksa, saj sproti spoznavaš, kaj vse te ovira. Ne morete si predstavljati, kako ekstremno je bilo moje nihanje, na koncu pa mi je vendarle uspelo ustaliti se. Zatorej: če vam je težko v življenju, vedite, da je to le eno obdobje. Misliti je potrebno na prihodnost in ne samo na sedanjost. Biti moramo kot reka, iti naprej, čeprav ne vemo kam, a važno je, da se premikamo. Voda, ki stoji, se imenuje mlakuža in to stanje ni dobro ne za našo duhovnost ne za nas same. Bolje hoditi nazaj kot pa stati na mestu!

V tem oziru vsi, ki me podpirajo, strmijo k temu, da bi jaz sčasoma delal samo še za društvo. Če bi vi vedeli, kako pomembno je v resnici to delo, bi me verjetno vsi zasipavali z denarjem. Ampak kot vidite, se nočem izpostavljati. Z razlogom. Nekoč boste že izvedeli, zakaj.

Lep pozdrav

Marko Polž 

Prijavite se spodaj na naše novičke, lajkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo nekaj novega ?

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.