6. Blog – Kdo si nas lasti?

V lasti kapitala

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Ali smo sužnji sistema?!

V današnjem času je zelo veliko neodobravanja potez politikov. Levih, desnih, nasploh politikov. Lahko bi na dolgo in široko pisal kdo, kaj in zakaj je »lumpega« naredil, vendar bi to bilo verjetno bolj zajetno kot knjiga v pisanju »Razumevanje žensk«. Zato se bom raje osredotočil samo na trenutno dogajanje v državi s protesti in protiprotesti.

 

Ljudje se ob petkih dobivajo na ljubljanskih ulicah, kjer s protestnim »cingljanjem« želijo doseči, da se vlada zruši, da gremo na predčasne volitve. Ravno prejšnji teden so naši vrli politiki izglasovali, da se lahko uničuje naravo na nemoralen, a zakonsko dovoljen način, zato ni težko razumeti protestnikov. Slovenija je namreč v svetu znana kot zelena in neokrnjena država, zdaj bo pa … kaj? Ne upam si niti pomisliti! Že tako s preveliko hitrostjo uničujemo naravo in vsa živa bitja. Z novim zakonom bo to samo še hujše. Zadnjič sem skoraj zajokal, ko sem videl, da so mi požagali en par priljubljenih dreves. Vodo, ki je daleč bolj dragocena kot nafta, prodajamo tujcem za drobiž in bi jo s sistemom »fracking« (črpanje nafte) samo še bolj onesnažili (mislim, da to pri nas že prakticirajo v Pomurju). Slovenija bi zaradi vode lahko bila drugi Dubaj – po dobičku. Toda sam si tega ne bi želel, ker materialnost ne prinaša sreče. Raje bi videl, da bi bilo poskrbljeno za vse ljudi in da bi lahko živeli v lepem, čistem, zelenem okolju, v katerem bi vladal razum in ne vlada, sodila pa bi morala in ne sodišča! Na tak način ne bi prihajalo do nesoglasij. Problem pa je, ker so ljudje že pozabili, kaj je razum in kaj je morala. Kombinacija obeh se imenuje poštenje 😉 Samo eh, naša sodišča so poštena in naša vlada je super. »Kao.« Ravno o tem bi rad povedal več.

 

Ljudje hočejo spremembe, problem pa nastane, ker nihče ne zna vizualizirati, kako bi morale izgledati te spremembe. Še slabše je, ker le malokdo razume, kako sistem sploh deluje! Najlažje je reči mami, da vam da liziko. Nihče se pa ne vpraša, kako je ta lizika nastala, od kod je prišla in predvsem, kako jo je mama dobila. Ne, jaz hočem samo liziko! Današnji protestniki so usmerjeni zgolj na vlado, saj mislijo, da je vlada njihova mama in hočejo od nje liziko. Pa je vlada res naša mama? No, da malo objasnim zadevo.

 

Sistem deluje kot neke vrste piramida. Čisto spodaj smo navadni smrtniki. Taki, ki hodimo v službo, ali pa tisti, ki doma ne delajo nič. Mi tako ali drugače ustvarjamo celoten dobiček za tiste, ki so nad nami. Za ta dobiček pa naredimo vse. Uničujemo sebe in svoje okolje, ne glede na to, koliko nas bo to kasneje stalo. Tej delovni raji lahko brez problema rečemo tudi sužnji. »Jaz nisem suženj«, se bo kdo oglasil. Poskusi en mesec ne plačati položnic, pa bomo videli, če res nisi. Vsi smo sužnji denarja, to je dejstvo.

 

Nad nami, v piramidi so nad nami velika podjetja, ki nam dajejo službo na tak in drugačen način, in država, v kateri bivamo. Struktura teh podjetij gre še višje gor do raznih skladov in korporacij. Poglejte si denimo mrežo podjetja Nestle. Takih podjetij je kar nekaj. Določajo nam, koliko bomo zaslužili, država pa, kako bomo živeli (zakoni). Kdor ima denar, lahko določa tudi zakone. Če kdo misli, da je to že vrh piramide, se zelo moti. Nad podjetji in državo so seveda banke. Človek lahko gradi in se širi, toda brez denarja bo težko kaj dosegel. Večja podjetja imajo pod sabo toliko zaposlenih, da se lahko z državami dogovorijo za nižje davke in stroške obratovanja. Zgodi se tudi, da država tem podjetjem plača, samo da pridejo proizvajat v njihovo deželo. In še to: tuja podjetja niso obdavčena, saj so prijavljena v tujini in jim davka na dobiček ni potrebno plačevati. Na tak način države izgubijo ogroooomno denarja! Zdaj veste, kako funkcionirajo davčne oaze. Skratka: vse to financirajo banke, poleg tega pa se tudi mi, navadni smrtnik zadolžujemo pri njih. Naše zadolževanje je v njihovem interesu. Tako smo 100 % sužnji. Koliko vas lahko čez noč spakira kovčke in gre daleč stran, ne da bi pomislili na kredite in podobno? Mislim, da le malokdo. Tudi države se morajo zadolževati. Pazi, MORAJO!

 

Kako se »zgodba« nadaljuje, pa preberite v naslednjem blogu 😉

 

Lep dan vam želim ?

 

Marko Polž  

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, všečkajte našo Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo nekaj novega.

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.