Matrix

Ko film pove več kot si mislimo
Matrix

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Verjetno ni osebe, ki ne bi imela rada filmov (Matrix), saj se lahko z gledanjem slike in poslušanjem zvoka na hitro vživimo v zgodbo ali naučimo kaj novega. Ali pa preprosto razblinimo dolgčas. Branje knjig je lahko ravno tako zanimivo in poučno, vendar pri tem sodelujejo drugi čuti in sprejemniki , zato gre za drugačno doživetje. Vsekakor pa berite knjige! V njih je ogromno znanja, ki ga na televiziji in internetu ne boste nikoli dobili. Knjig pa se tudi ne da »izbrisati« kot datoteko na računalniku. Zato so večkrat v zgodovini knjige sežigali. Če zažgeš knjige, lahko s tem izbrišeš del zgodovine ali še bolj pomembno ‒ del ljudstva. Samo pomislite, kaj bi se zgodilo, če bi nam zažgali vse knjige Primoža Trubarja, s katerimi je utemeljil naš jezik in kulturo. Razumete zdaj?

 

Tokrat ne bom govoril o knjigah, ampak o enem mojih najljubših filmov z naslovom The Matrix ali po slovensko Matrica. Ta film si rad večkrat ponovno ogledam, saj v njem vsakič vidim oz. opazim kaj novega. Ko sem ga gledal prvič, je bil zame film kot film, dobra, zanimiva zgodba, to pa je bilo tudi vse. Kasneje ko sem se začel ukvarjati z duhovnostjo, sem na filme začel gledati malo drugače. Ena od stvari, ki sem se je naučil, je ta, da filmi niso nujno samo izmišljena zgodba. Seveda, nekateri so napisani po resničnih dogodkih, a sam ciljam bolj na filme, ki se imenujejo »fantazijski«. Energije potujejo vsenakoli nas in skupaj z njimi tudi informacije. Nekdo lahko zasledi neko informacijo in iz tega naredi film. Svetu želi povedati resnico ali pa preprosto reče, da je to nekaj »fake« oz. »obstaja samo v filmu« in ljudje niti ne pomislijo, da bi to lahko bila resnica. Kaj želiš boljšega, kot da razkriješ resnico preko filma in vsi mislijo, da je to samo »film«. Win, win bi lahko rekli.

 

Zakaj mi je Matrica všeč? Zato ker ni samo izmišljotina! Seveda, morali so naplesti neko zgodbo okoli jedra, a bistvo Matrice  je kar precej resnično. Da malo osvetlim, na kaj mislim. Zgodba se dogaja v naši bodočnosti, ko smo že uničili planet (ma nemoj!) in ljudje »živijo« v nekakšnih kapsulah, v katerih so z umom povezani na računalniški program z imenom The Matrix, njihova fizična telesa pa na električno omrežje, saj proizvajajo električno energijo, ki vse to poganja. V programu in v živo z umetno inteligenco upravljajo roboti. Po zgodbi naj bi človeštvo uničilo samo sebe, če bi živelo tako, kot je. AI (artificial intelligence) ali umetna inteligenca pa nas na bi zgolj zaščitila pred samouničenjem. Žal slednjemu ni za verjeti :/ Marsikdo bi rekel, da AI nima veliko skupnega z našo realnostjo, a če pogledamo objektivno, je umetna inteligenca trenutno že med nami. Neuradno jo razvijamo preko kripto valut, ko rudarimo. Pa tudi ljudje sami vse več dela prepuščajo robotom, da ga opravijo namesto njih. Tako stroji vozijo avte, kuhajo, perejo, sesajo, prenašajo stvari … Človek v življenju vse manj dela, vse manj je aktiven. Roboti nam sicer omogočajo, da imamo več časa za nas same, a kaj ko imamo ljudje polno rit vsega in sploh ne vemo, kaj bi delali v življenju, kaj šele s tem ekstra časom. Skratka: AI počasi prevzema naše delo na vseh področjih, zato je samo še vprašanje časa, kdaj nas bodo priklopili in povezali na računalniško igrico. Večina ljudi ne bi imela nič proti. Tako bi samo uživali in ne imeli skrbi! Bljak!

 

Da nadaljujem … v tem programu, Matrici, so tudi neke vrste policisti, ki program ščitijo pred »virusi« oz. pred ljudmi, ki se upirajo sistemu. Osrednji lik z imenom Neo je eden od upornikov. Policaj je  v nekem svojem govoru  tem »nefunkcionalnim« ljudem izrekel eno zelo zanimivo stvar. In sicer, da judje delujejo tako, da pridejo na neko področje, se tam razmnožijo in porabijo vse dobrine. Ko se to zgodi, se premaknejo naprej na drugo področje in nadaljujejo s svojim početjem. Po tem principu delujejo virusi. Pravi virusi! Bi se lahko kar strinjali s tem, saj ljudje ne živimo v sožitju z naravo, ampak jo uničujemo vsepovprek. Za razliko od virusa pa se mi še celo pobijamo med sabo. Virus ni toliko neumen. Torej smo mi še večji virus kot so virusi sami.

 

To pa še ni vse …


Tu pride na vrsto del, za katerega še nisem zasledil, da bi ga kdo razlagal na tak način, kot ga bom sedaj jaz. V filmu se Matrica prikazuje na ekranu kot črke in števila, saj je program. V praktičnem delovanju programa pa je to videti kot naša realnost. (Vsem ljudem v kapsulah dozirajo »realnost«, da se ne zbudijo.) Kako znano mi je to! Spričo tega se moramo vprašati, če smo tudi mi v programu?! Ker pa je v vsak sistem možno vlomiti, tudi ta ni izjema in nekdo, ki bi znal zadevo dešifrirati, bi lahko kaj hitro videl, kako vse skupaj deluje. V enem delu filma je Neo začenjal videvati realnost kot matrico. Zelene črte, številke, svetlobo, oblike … Kot da bi videval še najmanjše elemente, ki ga obkrožajo, ali pa energijo. Sam bi to enačil z energijo, ki se nahaja vsepovsod okoli nas. Tudi mi so sestavljeni po določeni formuli. Nič ni nastalo iz nič. Kar želim povedati, je to, da si našo realnost lahko predstavljate kot neke vrste matrico. Seveda ni ista kot v filmu, sta si pa podobni. Tega niti ne bi pisal, če sam ne bi imel osebne izkušnje. Da se sploh lahko začneš »igrati« s temi stvarmi, je potrebno odprto tretje oko in visoka stopnja duhovnosti. Verjetno malo višja kot je ljudem trenutno znana. Predvsem pa je treba imeti zelo veliko zavednosti in odgovornosti! To je najbrž tudi razlog, da še nisem slišal, da bi kdo znal kaj takega uporabljati. Sam sem se do sedaj naučil, kako ustvarjati dobre in uničevati škodljive energetske elemente. Nimam pa potrebe tega uporabljati vsak dan, saj imam še preveč ostalega dela in ta tehnika ‒ jaz ji pravim »čipiranje« ali formalneje programiranje  ‒ se uporablja samo v posebnih primerih. Trenutno še ugotavljam, kaj tako čipiranje pomeni za našo fizično raven. Posamezni preizkusi so že prinesli pozitivne rezultate. Z energetskega vidika je zadeva tudi zelo koristna in dobrodelna. Nekaj malega sem že raziskal, vendar dodatne vaje ne bi škodilo. Iz nič mi še ni uspelo narediti stvari. Mogoče mi pa kdaj uspe? Hmmm …  

 

Kaj vam vse to pove? Da v duhovnosti praktično ni konca in če se potrudite, ste lahko zares pomemben element za ta svet. Ali so vsi filmi izmišljeni ali resnični, pa prepuščam v vašo presojo. Meni nekateri dajejo inspiracijo in ideje, ostalim se pa le smejim, ker vem, da je realnost še hujša.


Lep pozdrav 

Marko Polž

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, všečkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo.

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.