Življenje “duhovneža” – 2.del

Duhovna pot ni lahka za nobenega, a še zmeraj je pot po kateri moramo vsi.

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Pot se nadaljuje

Razmišljal sem o tem, kako sem začel svoje življenje »duhovneža«, in spoznal, da sem bil morda nekoliko prehiter s prejšnjim, prvim delom članka. Najbrž nisem bil popolnoma jasen, ko sem napisal, da sem spremenil VSE in da pot duhovnosti ni lahka, je pa smiselna in pravilna. Omenil sem, da sem pustil punco, menjal prijatelje in še nekaj drugih stvari, vse v enem stavku. Kao nič takega. Vendar ni bilo tako preprosto in to bom malo bolj podrobno opisal, da sprevidite globino mojih dejanj.

 

Partnerstvo

Normalno je, da se s partnerjem kdaj skregaš in se celo razideš ali pa vidiš kakšno drugo »košuto« in greš za njo. V mojem primeru ni bilo ravno tako. Ona je bila iz »ugledne« družine. Pri njih je bilo vse urejeno v smislu službe, odnosov, dejanj itd. Brez črnih pik za skupnost in taka je bila tudi ona. Pridna v šoli, pridna v službi, dobra gospodinja … Nekateri bi samo sanjali tako punco. Čeprav sem po videzu malo bolj »južni«, so me v njeno družino lepo sprejeli in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo poroka, stanovanje, otrok, pes, mačka, delo in vse lepo postavljeno v okvirček perfektnega življenja. A potem se je »pršut« Marko spomnil drugačnega načrta za potek življenja.

 

Odprte oči

Zaradi svojega bliskovitega duhovnega napredovanja sem se začenjal zelo hitro spreminjati in tudi moje prioritete so se seveda precej spremenile. Punco sem začel gledati iz drugega zornega kota. Ja, duhovnost ti odpira obzorja in drugačne poglede na življenje. Ob njej sem se počutil utesnjenega in tudi če je bila »pametna« za skupnost, je zame bila glupa in notranje prazna. V tem oziru je velik vpliv name imela ljubezen. Ko enkrat spoznaš, kaj pomeni resnična ljubezen do življenja, nimaš več toliko potrebe po iskanju ljubezni v ljudeh in stvareh. Ne me narobe razumeti, da me ona ni imela rada, vendar za ljubezen žal ni bila na mojem nivoju.

Ljubi se s srcem in ne z očmi! Ko sem pomislil, da bi bila ona mati mojega otroka … ne da sem se ustrašil, ampak preprosto sem se vprašal, kaj bo moj otrok dobil od take osebe. Jaz bi mu že dal vse, kar bi potreboval, a tudi ženska mora dati svoj delež zdrave pameti. Ko sem ugotovil, da so njene prioritete v življenju trgovine z oblekami in to, da je v javnosti videti »lepa« kot celota, ne pa to, da bi sledila svojemu poslanstvu … takrat mi je naredilo klik. Dobesedno sem ji rekel, da jaz z njo nimam več kaj početi. Z vidika duhovnosti z njo ne bi mogel narediti niti koraka več, ker bi jo moral »vleči za sabo«, a ona ni bila pripravljena spustiti vsega, za kar je »delala« vsa ta leta, in stopiti za mano. Nope, le kdo je tako nor, da bi resetiral čisto vse, kar je dobro in slabo, ter začel ponovno? Beh, jaz sem to naredil.

 

Krila so bila razširjena

Razhod s punco je bil prvi večji korak pri moji duhovni rasti. Zaradi tega koraka sem bil iz dneva v dan bolj svoboden. Prve tri mesece se mi je čisto mešalo od sreče. Vem, sliši se grozno, a tako sem se počutil, ko sem se končno osvobodil iz popolne škatlice družbe. Dejansko sem bil zmeraj upornik in »poper«, a nikoli hudoben in škodoželjen. Po razhodu sem se lotil tudi diplome in jo končal dokaj hitro, tako da mi je še en kamen padel od srca. Bil sem relativno mlad, z izobrazbo in vsemi možnostmi v življenju, da delam, kar hočem.

 

Letim vedno višje!

Moja pot človeka in »duhovneža« se je lepo vzpenjala. Učil sem se take zadeve, da so za ljudi nepredstavljive, in ena od teh je čiščenje urokov in prekletstev. Posebna tema, ki jo bom nekoč definitivno obdelal, saj verjamem, da vas zanima. Skratka, ko sem se naučil tega, sem se seveda očistil in vse je bilo še lažje. Zanimiv pa je bil en dan nekaj let po mojem razhodu s punco. Imel sem njeno knjigo in v želji, da jo vrnem, sem se nenapovedano pojavil na vratih v dopoldanskem času v prepričanju, da je ne bo doma. Itak, »na srečo« je bila doma. Pa dobro, vrnil sem ji knjigo in to je bilo to. A še isto noč sem jo sanjal. Naslednjo noč spet in še čez dan sem mislil nanjo. »WTF,« sem se spraševal, »kaj se mi dogaja?! Že zdavnaj sem odrezal vezi z njo (še ena zanimiva tema), pa se mi še kar pojavlja v mislih. Ne, to ni dobro.«

 

Zmeraj nekdo mora …

Preveril sem svoje energijsko stanje in presenečeno ugotovil, da imam spet urok! Ne bom dolgovezil z razlago, vendar je bilo že samo to, da sem jo videl v živo, dovolj, da se je urok aktiviral. Še bolj začudeno sem ugotovil, da sem dejansko bil uročen že mnogo prej (prepoznal sem čustva in misli). Odlično. Z mano so torej leta manipulirali, da bi bil priden in poslušen. Najbrž vas sedaj zanima, kdo mi je naredil urok oz. od kod je prišel. Odgovor je: njena mama. Jp, na zunaj vse lepo in prav, v notranjosti pa manipulatorka oz. kot pravimo mi: štrega (čarovnica). Iz firbca sem preveril še njenega očeta, če slučajno ni tudi njemu naredila česa podobnega in … ne rabite vsega vedeti 😛 Situacija se lahko hitro obrne in za stvari, ki izgledajo popolnoma logične in normalne, se lahko izkaže, da to niso. Odvisno je samo, koliko smo čuječi.

 

Prijatelji

Med prijatelji sem prav tako naredil lepo čistko. Pri njih se mi je dogajalo, da nismo več našli skupnega interesa. Sam sem se tako spremenil, da nisem več imel istih navad in tudi pri stvareh, za katere sem mislil, da jih ne bom nikoli opustil, ker so se mi zdele življenjsko pomembne, se je zgodilo ravno obratno. S prejšnjimi prijatelji mi je postalo dolgčas in nisem se imel več kaj pogovarjati. Poleg tega sem začel poslušati drugačno glasbo in že samo to je bil zame mali šok. Seveda, ko začneš drugače vibrirati, ti tudi glasba ne ustreza več ista, tako kot ljudje, ki nizko vibrirajo.

 

Zaznavanje reptilov

Nekoč sem prišel z duhovnega potovanja in se dobil s prijatelji. Bil sem zares dobro napolnjen in posledično zelo čuječ, občutljiv na slabe ali dobre energije. Za reptile ste že slišali, a verjetno še niste videli nobenega. To je tudi posebna tema, ki se ji bomo še posvetili. Skratka, eden od prijateljev je bil reptil. In to precej močan. Ob njem me je grozno bolela glava in ni mi bilo jasno, kaj se pravzaprav dogaja. Ko sem se začenjal oddaljevati od skupine, je bolečina popuščala. Ko sem bil približno 20 metrov stran, je popolnoma popustila. Čim sem naredil en korak bližje skupini, me je že začenjala boleti glava. Odlično, sem si mislil. Naučil nekaj novega.

 

Kje ste duhovneži?

Vam je sedaj malo bolj jasno, kaj pomeni duhovno napredovanje in kaj vse lahko prinese s sabo? In to še zdaleč ni vse! Spremembe so težko izvedljive, a kot sem omenil že na začetku, so smiselne in pravilne. Vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je samo, kdo je bolj pomemben na tem svetu, vi ali kdo drug. Ko boste zares ponotranjili odgovor, se bo zanimiva pot šele začela. Se beremo naslednjič 😊

Lep pozdrav

Marko Polž

 

Če vam je bil članek všeč se spodaj prijavite na naše novičke, všečkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo nekaj novega.

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.