19.Blog – Stopnice do nebes

Naše potovanje se nikoli ne ustavi

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Ehhh .. ti ljudje

Zadnje čase se vedno bolj moram ukvarjati z ljudmi, ki so popolnoma zašli in iščejo veselje, srečo v … materialnih stvareh. Po eni strani mi jih je žal, ker v celem svojem življenju niso ugotovili, da je ta njihov pohlep slab tako zanje kot za vse okoli njih. Slab za zdravje, slab za odnose in slab tudi za svet, v katerem živimo. Take osebe žal niso empatične, »empatijo« znajo pokazati zgolj z zlaganimi kretnjami (objemi, nasmehi) in na videz prijaznimi besedami. Vse to se da zaigrati in na kilometer daleč se vidi, da so vsi ti objemi, nasmehi, besede … brez napoja, topline ljubezni. Ti ljudje taki pač so. Navidezno topli, v resnici pa mrzli kot hladilniki. Taki bodo še kako iskali stopnice do nebes!

 

Prazna škatla, samo nabiraj

Po drugi strani pa sem na njih nekoliko jezen. Ne izbirajo sredstev in od vsakega skušajo dobiti, iztisniti vse, kar lahko, tako na materialni kot tudi na energijski ravni. Ni nujno, da so reptili, se pa obnašajo na tak način. S svojim pohlepom uničujejo cele družine tako odnosno kot tudi finančno. Delovni, nepremožni ljudje dobro vedo, kako težko je zaslužiti denar in ko taka oseba pride v njihov krog in s svojim »načinom« pobere še tisto malo, kar imajo, je to zares podlo! Krasti revnim je res dno od dna. Dandanes Robin Hoodov očitno ni več. Tovrstni osebki nimajo nikakršne empatije niti do narave. Če prekalkulirajo, da bodo uspeli kaj zaslužiti tako, da uničijo naravo, nimajo predsodkov. Denar je denar. Pa četudi bodo na koncu dihali onesnažen zrak ali jedli radioaktivno hrano. 

 

Ljubezen je neznanka

A ko bi jim vsaj česa resnično primanjkovalo in bi zato bili taki. Ne! V svojih glavah imajo vedno vsega premalo, pa tudi če imajo že polne shrambe in denarnice, bodo še zmeraj nabirali do onemoglosti. Mogoče pa jim res nečesa primanjkuje. Ljubezni. Starši, okolica so jih naučili, da je samo človek, ki »nekaj ima«, nekaj vreden, ostali pa pač ne. In na tak način iščejo potrditve, da oni »nekaj« so. So ja, en kup smeti so. Zaradi tega ker so oni pokvarjeni, mora trpeti cel svet. Jeeej! Ne zavedajo pa se, da oni živijo v takem svetu. Bolj kot delaš dobro zase in ostale, bolj bo svet lep. Bolj pa kot delaš sranje, bolj bo vse smrdelo. In potem večina še optimistično pričakuje, da bodo vlade, policija in sodišča naredila svet lepši. Ne bodo. Mi sami moramo to narediti, mi sami moramo biti zgled. Ali se da pohlepneže ustaviti? Da, a običajno je to prepozno in definitivno izguba časa ter energije. Energijo je bolje uporabiti za delanje dobrih stvari. Te gnilobe pa je potrebno pustiti, da zgnijejo same v sebi!

 

Nadležni duhci

Vsi dobri ljudje vemo, da živeti na lump način ni prav. Prodati svojo dušo za denar nikoli ni prav. Sigurno ste se že  spraševali, če kdaj pride dan, ko lumpi plačajo za svoja dejanja. O ja, da pride. In to še kako! Ali mislite, da so si z nabranim denarjem in stvarmi kupili stopnice do nebes? Ah, kje! Stopnice so narejene iz ljubezni in dobrih dejanj, ne pa iz denarja in zlata. Zagotavljam vam, da ti ljudje ne gredo v nebesa. Glede na to, da sem v zadnjih letih poslal v svetlobo na milijone (da, milijone) dušic, dobro vem, o čem govorim. Nepridipravi bodo ostali v obliki duhcev v »vicah« še mnogo časa. Tudi tisočletja dolgo! In ja, taki so še kot duhci nadležni. A mene se na srečo bojijo. Ali pa tudi ne. Z njihovim egom še zmeraj mislijo da lahko manipulirajo žive ljudi. Ko pridejo do mene, takrat je z njimi konec!

 

Denar ne kupi nebesa

Sem pa malo razmišljal tudi o sebi. Spraševal sem se, zakaj nisem denarno bogat, čeprav bi lahko bil. Delam namreč stvari, ki so zelo pomembne za cel svet, ampak brezplačno. Lahko bi bil prodana duša, kot je večina novodobnih »duhovnežev«, ki prodajajo nek bullshit z nasmeški in lepimi besedami, ampak to ne bi bil jaz. Nekdo, ki dela dobro, tega ne počne zato, da bi obogatel. Vsi pravi svetniki (ne tisti, ki so plačali za kanonizacijo) so bili revni oz. so se odpovedali vsemu materialnemu. Jezus je bil prvi. Bil je iz bogate družine, pa ni obdržal nič  materialnega. Ostali svetniki so mu sledili, vsemu so se odrekli. Ali so bili zares revni? Ne. Ob sebi so imeli iskrene prijatelje in nasmešek na obrazu, ki ga ne more kupiti noben denar na svetu!

 

Lep pozdrav

Marko Polž

Prijavite se spodaj na naše novičke, lajkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo.

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.