Po poti ljubezni – 1.del

Življenje nam je dalo določeno pot, pot ljubezni.

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

 

Vsi se sprašujejo, kaj to je Ljubezen. Vsi jo želijo. Vsi jo iščejo in ne uspejo najti. Mogoče zato, ker ne vedo, kako izgleda? Mogoče zato, ker jim ni nihče pokazal, kje se skriva? Ali morda zato, ker preprosto ne obstaja? Ravno ljubezen je razlog, zakaj smo ustanovili društvo Grem Naprej in zakaj pišem ta prvi članek od mnogih. Naš namen je sčasoma obširno odgovoriti na ta vprašanja. Ljudem jasno povedati, kaj lahko delamo z njo in kakšne učinke lahko pričakujemo. V imenu naše ekipe lahko rečem, da nam je končno uspelo priti do točke, ko bomo lahko predstavili vse naše znanje, ki smo ga težko pridobivali z leti in vas popeljali po poti ljubezni. 

 

Pa začnimo. po poti ljubezni

Veliko je bilo že napisanega in povedanega o duhovnosti, sreči ljubezni, energijah … Res veliko. Brati je eno, živeti to duhovnost je pa popolnoma drugo. Kaj sploh pomeni biti duhoven človek? Za mene to pomeni, da si srečen človek. Brezpogojno srečen. Tak človek živi ljubezen in jo tudi deli naokoli, tako zavedno, kot tudi nezavedno. No, pa smo prišli do ljubezni. Po mojih pridobljenih informacijah je ljubezen od stvarnika. Ja, stvarnik, ki je naredil vse, kar vidimo, je to delal z ljubeznijo. Nam je samoumevno, da je narava taka, kot je. Vendar ‒ nekdo si jo je moral »izmisliti«, skonstruirati, dodati pravila, ki so nujna potrebna, da je narava taka, kot je, in da deluje v ravnovesju. Če ne bi bilo ravnovesja, bi že zdavnaj vse propadlo. Kaj znano iz življenja? Nekateri bodo rekli, da to ni znanstveno dokazano. Nas znanstveniki ne zanimajo ravno veliko, saj oni razumejo toliko, kolikor uspejo dokazati, in ne tega, kar dejansko je. Oz. povedano drugače, oni nič ne izumljajo, samo dokazujejo to, kar je že prej obstajalo, pa si niso znali na »znanstveni« način dokazati.

Če ni znanstveno dokazano, ne obstaja?

Hja, seveda ? Bomo pa 1x za izjemo uporabili njihovo »znanje«. Znanstveniki so se lotili bolj podrobno ugotavljati naš obstoj, zato so naredili trkalnik elementov v Cernu. Na tak način so razčlenili vse do zadnjega prahca in tako dobili Higgsov bozon. Ta mali delček se skriva v vseh stvareh okoli nas. Pravijo mu tudi »božji delček«, kar dejansko tudi je in ga mi imenujemo ljubezen. Brez nje elementi ne bi bili »zalepljeni« skupaj, brez nje ne bi obstajal svet in mi sami. Pravijo »vse je eno«. Vam je mogoče zdaj bolj jasno, zakaj?

 

Stvarnik

Nekatere bo begalo, da sem uporabil besedo stvarnik. Nekdo si je moral izmisliti vesolje in naš svet. Če mislite, da je on nastal kar tako iz nič, potem bi si tudi sam želel eno lepo hišico z vrtom tako iz nič. Ali pa še boljše, en svet, v katerem ne bi bilo lumparij in bi živeli vsi v ljubezenski harmoniji. Ker sem očitno omejen s časom, bom raje svoj svet popravil, da bo tak, in za to bom uporabil ljubezen. Stvarnika se drugače imenuje tudi Bog. Sam ga tudi tako imenujem, ker mi je tako lažje. In ne, ta moj Bog nima veze z nobeno religijo ali verstvom. Je samo Bog in ga imam kot prijatelja, ki mi svetuje in pomaga, ko ga potrebujem. Če Bog obstaja ali ne, pa lahko vprašate znanstvenike v Cernu, zakaj so postavili trkalnik in kaj hočejo s tem doseči.

 

Kaj je ljubezen?

Ljubezen je stanje počutja, ki ga težko opišeš z eno besedo. Vsi vemo, da nam je lepo, ko smo zaljubljeni. Glede na to, da je ljubezen povsod okoli nas, bi bilo lepo, da bi se tako počutili vsak dan našega življenja. Zakaj zmeraj čakati, da bo boljše ali pa da dobimo to pa to. Ne! Ljubezen je v nas samih in če  jo želimo doseči, je potrebno odpreti srček in zaživeti. Sam se šel po tej poti in vem, kako je bilo težko. Vendar je bilo vredno! In zdaj, ko se ozrem nazaj, vidim, da so to bile samo šole, ena za drugo in ena težja kot druga.

 

Na ljubezen

Trenutno je v svetu malo napeto, zato sem menil, da je boljše, da se fokusiramo na ljubezen in nas same. V naslednjih mesecih bomo doživeli veliko sprememb, ki bodo vplivale na naša življenja. Ljudje, ki ne bodo v stiku sami s seboj, bodo te krize veliko težje prenesli. Strah, tesnoba, žalost, jeza … Taka čustva bo potrebno odpraviti. Če ne zaradi krize, pa zaradi nas samih. Tako, da se primite v roke in se vprašajte, kaj je lahko bolj pomembnega od vas samih. Seveda, ob sebi imamo običajno ljudi, za katere nam ni vseeno. Vendar ‒ če mi sami nismo v redu, kako bomo lahko pomagali ljudem, za katere nam je mar? Spremeni sebe in spremenil boš svet. Z našimi napotki vam bo lažje to narediti. 

Drugi del po poti ljubezni lahko preberete tukaj.

 

Lep dan vam želim,

 

Marko Polž

 

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, všečkajte našo Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo nekaj novega.

 

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.