Moč misli

Misli

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Kaj se nam potika po glavi?

Naše energetsko telo je zelo občutljiv in zanimiv mehanizem. Nanj vpliva praktično vse, kar ga obkroža v fizični in nefizični obliki. Razumevanje njegovega delovanja je ključno za »lažji« in hitrejši duhovni napredek. Največji vpliv pa imamo seveda mi sami. Že v prejšnjih člankih sem omenil, kako pomembne so naše misli in čustva. To dvoje najbolj zaznamuje naše energetsko polje. Če želimo resnično duhovno napredovati, se moramo zavedati, da se vse začne v naši glavi (ja, to sem enkrat že rekel 🙂 ) Zato je dobro, da razumemo, kako deluje ta naša glava, naše misli. Po naših glavah se podijo take in drugačne informacije, pretekle izkušnje, občutki itd. O umu in duhu sem razmišljal že tukaj. Tokrat pa bo več govora o naših misli.

 

Misli kot take načeloma niso škodljive. Če sama misel ni pospremljena s čustvi  ̶  energijo, nima praktično nobenega vpliva. Čustva + misli = energija. Večina ljudi pozna samo ljubezensko energijo, vendar obstaja še ena, ki je ravno obratna od nje in ima “nepojasnjen” izvor. Torej, ko mi nekaj mislimo, čustvujemo, želimo, izustimo, ustvarjamo energijo. Naše misli v obliki želja gredo v vesolje, do samega Svetega Duha, pri katerem se zadeva prefiltrira, in če nekaj zares potrebujemo za svoj obstoj in poslanstvo na tem svetu, nam bo vesolje to tudi poslalo. Načeloma lahko vsak človek dobi vse, kar si želi ali pa postane vse, kar hoče, a če je imelo vesolje z nami drugačne namene, bo doseganje teh ciljev veliko težje. Če pa nam je nekaj, kot pravijo, »usojeno«, potem zadeva steče mnogo lažje. Zato rečem, da se ne borite proti vesolju in samemu sebi. Prepustite se toku in temu, kar vas dela v življenju srečne.

 

Kar mislimo, to tudi smo! Če si neprestano govorimo, da smo nesrečni, bolni, grdi, stari, brez volje, brez denarja … to tudi postanemo! Seveda s pomočjo vesolja. Negativni monologi nam čisto nič ne pomagajo! Zato je ključno, da take stvari zavestno nehamo izrekati (v mislih in naglas). Po drugi strani pa spet ni prav, če si polnimo ego s tem, da si zatrjujemo: »Sem najlepši, najbolj pameten, najbolj talentiran, najbolj bogat …« To je prav tako skrajnost, ki nam škoduje. Vse te oznake so relativne in dajemo si jih sami, brez pravega razloga. Pospravimo jih v koš za smeti! Zdaj! Navsezadnje si lahko tudi rečemo: »Jaz bom postal pingvin,« ampak je bolj konstruktivno, če svoje misli usmerimo na bolj realno področje. Zavedanje naših potencialov in možnosti v tem primeru ne bi škodilo. Tudi avtomatizirano ponavljaje: »Vse je v redu« nikakor ni dobro! Včasih nas vesolje želi opozoriti, da nekaj delamo narobe, mi pa mu rečemo »Vse je ok«?! Prepričevanje samega sebe, da je na svetu vse lepo, pelje samo v pogubo. Najboljše je najti ravnovesje. Samo si. Pika. Drugega ne potrebujete. Ko samo si, si brezpogojno srečen in videvaš lepe stvari, kar ustvarja lepe misli. Tako uvidiš realno stanje in ne stanje, ki si ga ustvariš s trditvami.  Vem, da to ni najlažje sprejeti in udejanjiti, a če nekaj delamo proti vesolju, nas bo le-to prej ali slej poslalo nazaj tja, kjer smo skrenili z njegove načrtovane poti. Krajšnice obstajajo, a ljudje raje zahajamo na počivališča. Tudi tam, kjer jih ni 🙂 Kakšne pa so koristne misli? Hvaležnost, lepota, mir, ljubezen do sebe in našega okolja …

 

Takšna je torej povezava med mislimi in vesoljem. Ves čas se je treba zavedati, kaj mislimo! Na to temo je na internetu ogromno objav. Samo pobrskajte malo. Je pa važno, da se zavedamo, kaj nam hodi po glavi. Tu se duhovnost začne in če v glavi ni vse pospravljeno, se težko karkoli premakne. Sam predlagam, da raje nič ne razmišljate, kot pa da razmišljate nekaj iz navade. 

 

Vaja: fokusirajte se na eno točko in ne mislite popolnoma nič za vsaj 10 min. To je težje narediti, kot si mislite 🙂 

 

Lep dan vam želim ?

 

Marko Polž

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, lajkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini.

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.