13. Blog – Prijetni občutki ob gledanju …

lepih filmov.

Tečaji

Premagaj ovire v življenju z nami!

Standard

Osebno vodenje
149
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Premium

Osebno vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

Skupinsko

Skupinsko vodenje
179
00
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet ex elit, at consequat lacus condimentum ut.

 

Zadnje tedne, mesece, že skoraj leto ljudi bega, kdaj bodo prišli nazaj v stanje »normalnosti«. Moram vam povedati, da tega ne boste doživeli še tako kmalu. Lahko pa vas malo motiviram, da začenjate ustvarjati pozitivne misli in zbudite lepe spomine, ki bodo pomagali vam in posledično tudi ostalim. Sam menim, da spominjanje lepih trenutkov dvigne energetsko vibracijo in posledično moralo. O pomenu višanje vibracije sem že pisal tukaj. Najlažji način za priklic prijetnih trenutkov je ogled fotografij. Slike poroke, obhajila, rojstnih dni, kakšne zabave … Fotografije so zmeraj pri roki in ogledujete si jih lahko na najboljši možen način, skupaj s svojo družino. Seveda so v to všteti tudi posnetki.

 

Tudi glasba lahko poustvarja občutke, ki so se v nas sprožili ob določenem dogodku. Malo pobrskajte in si zavrtite svoje najljubše komade. Spomnite se na svobodo, ki ste jo občutili, ko se vam je določena pesem vtisnila v spomin. Na ljubezen, ki ste jo izžarevali v tistem trenutku.

 

Če pa ste malo bolj leni, si lahko ogledate kakšen slovenski film. Sam že kak mesec gledam slovenske filme in ne morem verjeti, koliko čudovitih občutkov in spominov lahko proizvede en ekran. Ameriški filmi tega ne morejo narediti, saj predstavljajo drugačno kulturo, ker so bili snemani v drugačnem okolju, kot je naše. Ravno zato so slovenski filmi zelo dobri ‒ da se spominjamo, kako nam je bilo super in da tega ne pozabimo! Sam sem v njih videl predvsem svobodo, ki so nam jo zdaj vzeli. Bil sem pozoren še na eno stvar, ki je dandanes postala nepredstavljiva. Nihče ni nosil butaste maske ali pa se držal 2 metra stran od drugih! Prav tako so lahko potovali po državi in svetu, ne da bi bili v strahu. Spomnite se, kako nam je bilo lepo. In delajte na tem, da nam bo lahko še kdaj!

 

Filmi, ki sem si jih v zadnjem času ogledal, so bili:  Babica gre na jug, Sreča na vrvici, Kajmak in marmelada, pa Petelinji zajtrk mi je bil zelo všeč in Poletje v školjki, Gremo mi po svoje, Tu pa tam (he he), Stanje šoka itd. TV-ja ne gledam skoraj nič, ampak mislim, da teh filmov ne vrtijo več na naši televiziji. Zato vam predlagam, da če ste starejši, prosite kakšno mlajšo generacijo, naj vam pripravi dotične filme za ogled (vsi so na spletu v taki in drugačni obliki), mladi pa vemo, kje jih najti ? Resnično nostalgično se je bilo spominjati, kako je bilo, ko smo bili vsi državljani še složni in smo še znali obsojati lumpa dejanja. Kako je bilo, ko nam ni bilo vseeno za sočloveka. V tistih časih bi to, kar se dogaja sedaj, precej precej grdo gledali. Zdaj pa nam kar naenkrat vse postalo »normalno« …

 

Lep pozdrav

 

Marko Polž

 

Prijavite se spodaj na naše novičke, všečkajte Facebook stran in če bi želeli kaj predebatirati, se nam pridružite tudi v naši Facebook skupini. Pa deli objavo, da še ostali lahko preberejo

 

– članek je avtorjevo mnenje in ni nujno, da je resnica –

 

Društvo grem naprej

Več informacij o našem društvu si lahko preberete na spodnji povezavi.